Driftingin SM-sarja ensimmäinen osakilpailu 12.5.2012 Ahvenisto

Kuten jo edellä mainitussa raportissa Joutsasta, kävi ilmi auton ohjaus ongelmat. Nyt näihin ongelmiin saatiin ratkaisu, kun Räjäytysyksikö sponssasi wisefabin ohjaustukivarret, joka tuli Juha Rintasen toimesta virosta.

Aivan yksiselitteinen asennus ei ole, sillä nissan skylineen ei kyseistä sarjaa valmisteta joten tilasimme lähimmäksi oikean eli nissan s14:seen tarkoitetun sarjan… No kuten arvata saattaa, se ei sitten ollut siinä vaiheessa mikään bolt-on. Mutta kun tämän saa asennettua, niin se onkin sitten meidän tiedossa maailman ainut R32 4-door, jossa on S14 fisewab ja tämän haasteen mekaanikot ottivat vastaan.

Ensimmäinen ongelma oli siinä että navat ovat s14:ssa erilaiset kun mitä meillä skylinessä, samaten iskaritolpat, sekä koko ohjausjärjestemä.
Haastetta lisäsi Viikon varoitusaika kun ei kovin kummosia osia ole hyllyssä.. Onneksi Lahden alueella on drifting otettu yhteisönä haltuun ja osia löytyikin kaveriporukasta, nissan harrastelija Petulta lainaksi. Iso kiitos Petulle napojen ja coilover sarjan lainasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt kun osat olivat tallilla, alkoi mekaanikkojen viikon aherrus. Näkymä oli kyllä aika toivoton…

 

 

 

 

 

 

 

Wisefabin sarja tuo renkaita tässä autossa noin 15cm per puoli ulospäin, joten sanomattakin selvää, että lokasuojat jäävät hieman liian ujoiksi.. Kiireestä johtuen emme ehtinyt rakentaa uusia lokareita vaan siirsimme hieman kiinnityspisteitä lähemmäksi runkoa ja vaihtamalla pienemmällä eeteellä olevat vanteet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myös iskaritolppien yläpäät kokivat ison muutoksen.
Wisefabin sarjassa tulee mukana yläpään siirto osa, mutta tehtaan mallissa ylhäältä ei voi tehdä säätöjä. Näin ollen pojat tallilla rupesivat luovaksi Jari Pippurin ja Teemu Rossisen Ideoimana Pippuri teki uuden kiinnitys palikan iskarin yläpäälle ja Teemu sävelsi mihin Jake ja Leevi tuotteet sijoittivat. Näin ollen iskarin yläpää siirtyi noin 15cm lähemmäksi lokasuojaa, tämän ansiosta tolppa on suorassa ja yläpäätä pystyy säätämään. Kääntyvyydestä Jake ja Leevi lähetti päivää ennen kisoja videon josta ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen.

 

 

 

Toki asennus vaati vielä raaka suuntauksen, sekä muutamia muita pikku juttuja ja auto saatiin pois nosturilta kisa yönä kello kahdelta.. eli ensimmäiset testit uudesta alustasta tullaan tekemään Ahveniston moottoriradalla…

Tänä vuonna pääsemme vihdoin viettämään varikolla aikaamme varikkoteltassa! Kiitos siitä Pederille . Teltan kävimme kasaamassa Timpan kanssa kisaa edeltävänä päivänä.

Muutamien tuntien yö unet tallilla ja matka voi alkaa kohti historian ensimmäisen Driftingin SM-sarjan 1. osakilpailua Ahveniston kaiteiden väliin.

Sää Hämeenlinnassa ei kisoja tällä kertaa suosinut, sillä drifting kyyditykset, harjotukset, ja lajittelut käytiin täysin märällä radalla. Tämä toki oli minun onni, sillä autossa ei ollut kaikki voimat tallella ja ajettiin noin puoliteholla,( tästä lisää myöhemmin ).

 

 

 

 

 

 

Päivä alkoi harjoituksilla ja totuttelulla uuteen alustaan.. Tuli siinä muutaman kerran Keilat kaadettua, anteeksi siitä toimihenkilöille J .

Asiakaskyyditys meni olosuhteisiin nähden hienosti.. Pientä lisä jännitystä toi se, että tarraa liimatessa konepeltiin unohdin laittaa sokat kiinni ja konepelti tuli ns. silmille… onneksi on lasikuitu pelti ja suuremmilta vahingoilta säästyttiin.

Lajitteluissa ensimmäinen veto meni täysin hakiessa, mutta toisella vedolla, sain jonkun näköisen onnistumisen ja pisteet 72.5 jolla oltiin kärjessä aina viimeiseen lajittelu ryhmään asti josta tuli neljä ohi, toki sää olosuhteet ei ollut aivan samoja kaikille..

 

 

 

 

 

 

Kun päästiin kaavioon, oli keli aivan uskomattoman vaikea ajaa. Osa radasta oli kuiva ja osa märkä ja minua vaikeutti vielä auton tehottomuus. Aina kun ajoin kuivalle linjalle auto suoristui… Tästä johtuen, pari ajo oli aika haastavaa.

 

 

 

 

 

 

 

Toisen epäonni on toisen onni. Top 16 ensimmäinen vastus oli Manninen, joka ajoi hienosti mutta pääsin jatkoon hänen spinnattua radan lopussa.
pisteet 6-6 ja 3-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 8 vastassa oli Ranta-Knuutila.
Ensimmäinen veto meni isolla kaulalla Ranta-Knuutilaan, mutta nappasin mukaan toiseksi viimesen klipparin ja tulos 0-3.
Takana ajaessa oli todella vaikea pysyä Ranta-Knuutilan perässä.
Hänellä oli mieletön vetopito, mutta mielestäni ajoi liikaa suoraa…  Noh hän spinnasi viimeisen klipparin kohdalla ja itse jouduin tekemään väistöliikkeen, jotta vältyin törmäykseltä. Valitettavasti tuomarit olivat toisessa päässä rataa ja eivät täysin nähneet tilannetta ja totesivat tuomioksi uusinta vedon jonka hävisin radan edelleen kuivuessa selvästi 1-8.

Yhteenvetona 5. sija lajittelusta ja viides sija koko kilpailussa täten, myös sarjassa.  Tämä oli paljon enemmän mitä oltiin odotettu. Sillä lähdimme hakemaan tältä kaudelta pelkästään kaaviopaikkoja eli sijoituksia 16 parhaanjoukossa…

ISO KIITOS
Jarkko Hiltunen
Leevi Kärkkäinen
Timo Salmi
Marko Maunula
Teemu Rossinen
Jari Pippuri
Sami Vesanto

Sponsorit 2012

http://www.rajaytysyksikko.fi/

http://www.xn--moottoripyrhuolto-0qb45a.fi/

http://www.toivanenoy.fi/

http://www.yritystele.fi/node/249355

Lisää kuvia ja tunnelmia myös facebookissa:

http://www.facebook.com/groups/57977927041/

 

Koostevideo päivästä:

 

YouTube
Instagram