Finn-drift kausi 2011 on nyt paketissa.

Noniin nyt on kisat kisailtu ja kyyditykset kyyditelty tältä vuodelta. Muutamat kisat ajettiin, sitten viime motoparkin raportin.

13.8-14.8.2011 Oli Ahveniston moottoriradalla Radalle.com:in järjestämät karkelot.
Aika hirmuinen määrä oli taas pojilla töitä, saadaksemme auto lauantaille radalle motoparkin jäljiltä viime kisasta. Autoon vaihdettiin hukkaportti, pakosarjaa korjattiin (bike & tuning), uusia silikooni liitoksia ja berneriltä uudet klemmarit ahtoputkistoon. Uudet tulpanjohdot v8 koneesta Jake ja timppa viimeisteli käypäseksi. Uusi pakosarjantiiviste speedimports:in jampalta. Uusi teollisuus ahtopainemittari.

Lauantaina testasimme ja säädimme autoa, silmälläpitäen viikon päästä (20.8.2011) ajettaviin Suomenmestaruus kilpailuihin motoparkissa. Samalla teimme muutamia asiakaskyydityksiä. Jannen markista valitettavasti kytkin hajosi harjoituksissa.

Testeissä huomasimme Janne Veikkasen avustuksella, jousituksessa olevan paljon parannettava. Tämä ilmeni ns. hevosenkenkämutkassa varikkoportin suunnan vaihdossa. Alusta on aivan liian löysä voimaa nähden, sillä pientä sivuluisua yrittäessä auto yrittää oikaista itsensä.   Myös turbo alkaa käymään liian pieneksi, kun vaihteella 4 tai 5 ajaa…
Päivä saatiin kuitenki onnistuneesti pakettiin. Joten nokka kohti vaakunahotellia, ja odottamaan huomista kilpailua. 


Sunnuntaina osallistuttiin  kahteen eri sarjaan. Janne ajoi pro-street ja Niko pro-kilpailun. Janne joutui ajamaan kilpailun skyllellä, koska toyotasta oli kytkin rikki¨. Menestystä näistä kisoista ei oikeen tullut, mutta kokemusta sitäkin enemmän. Yhteenveto kisasta… Huolto pelasi, kuskit ei..  Nikolla kaatui kisa siihen, että teki yhden ylimääräisen vastaheiton viimeiselle suoralle.
– harjoituksissa tein aina ylimääräisen vastaheiton ja kun kuljettajakokouksessa sanottiin että siitä tulee nolla pistettä, niin en enää ehtinyt harjoitella rataa ”oikein”

Pariajossa Niko sai vastustajaksi Juha Rintasen heti kärkeen.
-Pariajon harjoitus vedossa sain tuon suoran pätkän linkitettyä oikein, mutta itse kisavedossa linja oli väärä ja meinasi tulla pientä tilannetta, kun meinasin tehdä sen ylimääräisen vastaheiton. Jotenkin se tuli vain harjotusten perusteella takaraivosta ja nollathan siitä sitten tuli. Onneksi oli ammatti kuljettaja takana ja törmäykseltä vältyttiin..

 

Lopulta sijoitukset FDO-sarjoissa
Janne Åkrman Pro streetissä neljäs
Niko Pesonen Prossa kuudes
Kummaltakin kuskilta jäi sarjan viimeinen
kilpailu jurvassa ajamatta.

20-21.8.2011 Driftingin SM-kilpailu motoparkissa
Järjestäjät: FPDA ja AKK
Tässä kilpailussa nimettiin vuoden 2011 Suomen mestari kerrasta poikki perjaatteella.
Tähän kilpailuun oltiin satsattu paljon. Testiajot affella, jossa selvisi alustan ongelmat, joten tähän kilpailuun ne oli laitetettava kuntoon. Mutta aikataulu ei ollut paras mahdollinen ja alustan tekeminen viikossa juuri sopivaksi, vaati aika paljon sovittelua ja racing kauppojen läpi käymistä. Lähimmäksi oikeata löytyi lopulta http://www.rallyracefin.fi/ hyllystä. Tosin http://www.moottoripyorahuolto.fi/ sorvasi sopivat holkit, koska jousen korkeus oli hieman liian lyhyt. Jake ja Timppa auttoi sovelluksessa ja asensi alustan iso kiitos siitä.

 

 

 

 

 

 

Myös kasa uusia renkaita oli ostettu kilpailua varten. Kiitoksia Uudelle kuljetus sponssille Tmi Jani Pellikka, joka järjesti kuljetuksen kisapaikalle. Lisäksi teami teki kaikkea pientä fiksausta mitä viikossa vain voi ja ehtii tehdä. Joten oli aika Lähteä odottavaisin mielin kilpailuun hakemaan sm-sijoitusta.
Tätä hupia kestikin kaikki kolme harjoitus kierrosta, kunnes Niko ajoi varikolle.
Imusarjasta puuttui yksi tulppa ja sen takia oli ahto vuotoja, sekä pakosarjan ja turbon välinen tiiviste oli puoliksi palanu ja siitä oli enää puolet jäljellä.
-jaa sen takia varmaan jouduin antamaan jo kakkosella kytkin potkua.. kun tuntui että kaikki voima on muualla kuin koneessa
No samalla turbo oli avattu ja tulppa tukittu, tiiviste poistettu, ja kaikki laitettiin nippuun.
Auto käynnistettiin ja vähän aikaa annettiin olla käynnissä, kunnes oli aika koleilla ahtaako turbo nyt kunnolla. Siinä sitten ahtoja kerätessä kuuluis järkyttävä PAMAUS….. Voi ei taisi olla turbon tarina siinä… Pakoputkesta tuli niin isot vaaleat savut, että totesimme turbon olevan vainaa. Ja niinhän se olikin ilmeiseti turboa takaisin laittaessa kaikki ei ollut kiireessä kohdillan ja imupuolen mutteri pääsi aukeamaan.. No ei Niko halunnut luovuttaa vaan uutta turboa etsittiin varikolta ja löydettiin kiihdytys kisaa ajavat Virtala racing:in kaverit. Jolla sattui suonenjoella olevan hyllyssä lähes samanlainen turbo osina. No sitä ruvettiin kasaamaan ja sillävälin Niko sai siirrettyä oman lajitteluvedon viimeiseksi ja lähti hakemaan uutta turboa. Aikataulu painoi päälle, mutta Niko ehti kuin ehtikin hakea turbon…Mutta… valitettavasti öljyn paluu,- ja menolaipat olivat erillaiset. Siihen se yritys sitten päättyi. Samalla Ketola kysi saadaanko autoa kuntoon..? Hän oli oman ajon ajanut ja tarjosi autoaan lainaksi Nikolle. Lajitteluun päästään siis sittenkin! Tosin nyt oli sellanen auto Nikon alla mikä oli vasemmalta ohjattava, tappo kytkin kunnon tremekin laatikko ja parisataa heppaa enempi tehoa. Ei ole Nikoa niin paljon jännittänyt ennen kun tähän autoon istui.. ketola vielä muistutti laatikosta ja että radalla olisi sitten syytä pysyä…
No ei se Niko laina-autoa oppinut yhdellä harjoittelukierroksella ajamaan. Kun ei edes donitsien pyörittely näyttänyt onnistuvan lämmittely alueella. Nämä autot kun on täysin räätälöityjä jokaisen kuskin omaksi mieleiseksi. Ensimmäinen kierros ja spinni, Toinen kierros ja ulosajo. Siinä oli meidän tämän vuotinen sm-kisa. Ei anakaan Luovutettu…
Kiitoksia järjestäjille joustavuudesta ja ymmärryksestä.

 

 

 

 

 

 

Finn-drift kiittää Sponsoreita kaudesta 2011
Bike & tuning                      http://www.xn--moottoripyrhuolto-0qb45a.fi/
Räjäytysyksikkö                http://www.rajaytysyksikko.fi/
Generaattori                       http://www.hsaoy.com/
Darkart design                    http://www.darkart-design.com/
Pop-Wedding                      http://www.pop-wedding.fi/
Ccl-design                            http://www.ccldesign.fi/
Kartingkeskus                     http://www.kartingkeskus.fi/
Motoral                                http://www.motoral.fi/
Tavarankuljetus                 http://www.yritystele.fi/node/249355
Berner pultti                       http://www.pultti.com/

ENSIVUODELLE ETSIMME UUSIA SPOSOREITA PÄRJÄTÄKSEMME TULEVASSA SM-SARJASSA

Radalle.com finals 1.10.2011

Vielä oli yksi kyydityspäivä jäljellä, mutta Jannen Mark ja Nikon Skylle olivat talviteloilla. Joten Kyyditykset suoritti Teemu Naskali Chaserilla ja Harri Kosunen murtoon entisellä scydillacilla. Asiakkaat nautti kyydeistä kiitos Teemulle ja Harrille!!

 

YouTube
Instagram