X-treme Drift Challenge: Botniaring Jurva X 1

KISARAPORTIT

29.-30.5.09
X-treme Drift Challenge: Botniaring Jurva X 1

Kauden ensimmäinen kisa on takana ja lopputulos oli jaettu 10. sija. Joka oli kohtuullinen aikatauluun nähden. Kilpailussa oli 19 osallistujaa. Se että päästiin kisoihin Jurvaan, oli jo sinänsä saavutus aikataulun johdosta. Sillä viime harjoituksissa kone pääsi naulaamaan ja säädöissä sitten meni kansipahvi kokonaan. Kansi pois ja hiontaan sekä uusi kannen tiiviste väliin.

No kun kone oli auki niin pitihän sitä vähän kutitella lisää… Joten ennen kisoja vaihdettiin ilmamassa anturi (MAF Z32), suuttimet 650, muokattu b kisko, muokattu imusarja, kerääjäsäiliö, b-pumppu, korjattiin käsijarru putket, jotka menivät viime harkoissa. laajakaista lambda + mittari, jonka asennus ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, kun aivot ei enää kolmen aikaa yöllä toiminut niin hyvin kuin päivällä. Kisoja edellisen iltana, rupesimme laittaa autoa kokonaan nippuun. Immu laittoi suuttimien johtosarjan, Timi asensi imusarjaa paikoilleen. Jake keskittyi Bensa puoleen, eli Kerääjäsäiliön pumpulle virrat ja b-linjat suuttimille. Timo keskittyi mittareihin, pakosarjan asennukseen ym turbon putket. Minä Koistinen (Niko) keskityin sisustaan kaariin ja mittareihin ym. yleiseen järjestelyyn mm majoitus paikat kisoissa + ilmoittautumiset, renkaat ja skootteri piti änkeä pakuun ja traileri perään.

Kun kone oli nipussa, täytimme linjastot ja kerääjäsäiliön bensalla ja huomasimme klo. 23.00, että yhden suuttimen o-rengas vuotaa. Voin sanoa että semmoista epätoivoa on vaikea kuvailla. No huomasimme, että b-kisko oli hieman liian ylhäällä joten riitti kuin otti yhden prikan pois, niin saimme kiskon vähän alemmaksi sitä kautta tiiviiksi.Laitoimme auton käyntiin niin se kävikin vain neljällä ja kello oli 2.00 kisa aamuyöstä. Ja säätökin pitäisi vielä tehdä… Aikamme selviteltyämme vikaa niin, huomasimme että tulpan johdot ei ollut kaikki kunnolla kiinni. Mikä helpotus, auto käy kaikilla kuudella pytyllä.

Yöllä asennetun laajakaistan johdot olivat menneet väärin, joten se hässäkkä oli vielä selvitettävä ennen säätöjä Kun johdot olivat oikein, oli seuraavana laajakaistan kalibrointi jonka tein klo 7.00 kisa aamuna. Kiven Marko antoi puhelimessa ohjeita kalibrointiin.

Laitteet rokkasi klo 8.00 kunnolla joten nyt päästiin tekemään säätö. Joka sekin tehtiin puhelimen kanssa, jonka toisessa päässä oli moottori velho Pate ja välillä Kiven Marko. Timo ja Jake sai auton katsottua ohjeiden mukaisesti turvalliseen säätöön, joten olimme valmiit lähtemään kohti Jurvaa noin klo 11. Yö unet jäi, mutta auto oli nipussa ja pääsemme Jurvaan.

Sen verran tiukalle aikataulu meni että jouduin soittamaan kisajärjestäjälle, että myöhästymme kuljettaja-kokouksesta ja harjoituksista, mutta ehdimme kisoihin.Näin ollen saavuttuamme Jurvaan, ei liialle harjoittelulle jäänyt aikaa.

Kuski oli vielä vähän jäässä ja ensimmäisessä kisavedossa kävikin se pelätty ajovirhe, eli spinnaus.. no toinen veto on sitten pakko onnistua ja lähdin hieman varmistelemaan ehjää suoritusta. Kuitenkin ensimmäisen käsijarru entryn aikana auto jostain syystä sammui ja juoduin ottamaan vaihteella auton käyntiin jolloin auto hieman suoristui. Muuten veto meni ihan ok mutta tuomarit myös huomasi suoristumisen ja siitä syystä vähensi pisteitä. Joten jaettu kymmenes sija ei ehkä ollutkaan niin huono.

Lauantaina päästiin sitten harjoittelemaan. Ja testaamaan uusia säätöjä. Huomasimmekin, että eteen pitää saada lisää camberia ja lisää kääntyvyyttä. no ne korjataankin ennen seuraavaa kisaa.

Lauantaina oli myös asiakas kyydissä, joka vietti polttareita. Oli kuulemma ollut tyytyväinen ja vauhtiin hän kommentoi hyvin, kun ajoimme radalla samaan aikaan BMW Z4 kanssa, joka ajoi grippi ajoa ja tulimme mutkat samaa vauhtia, erona se että me ajoimme driftaten. Auton suorituskykyä hän vertasi 600 kyykky pyörään, joka oli kuulemma suunnilleen sama.

Iso kiitos: Bike & Tuning: Teemulle , MRTech, Timi, Immu, Jake, Timo, Marko, Pate ja muille mukana olleille.

YouTube
Instagram